zondag 25 september 2011

Het Ontwikkelcollectief in oprichting

Het bewijs is ruimschoots geleverd. Initiatieven gericht op het benutten van leegstand vastgoed geven niet alleen een impuls aan het stedelijke creatieve ondernemersklimaat. Maar scheppen vele kansen voor de herwaardering van de plek zelf en haar directe omgeving. Want het is juist de (her)ontwikkelkracht en daarmee het geheim dat huist in de bovenmatige passie en energie, die motiveert, enthousiasmeert en zichzelf keer op keer bewijst.
Wij geloven dat dit de nieuwe weg is waarmee de waarde gecreerd kan worden waarop de (her)ontwikkeling kan drijven. En daarom moeten wij er collectief voor zorgen dat hierin geinvesteerd wordt. De ooit van elkaar gescheiden ´bloedgroepen´ moeten zich weer vermengen. Deze vermenging organiseren is wat wij willen doen.

Wij houden niet vast aan de eigen discipline en de eigen uitgangspunten, maar creeren een tussenpositie waarin de waardeontwikkeling centraal staat. Met de oogkleppen open en gecommiteerd, overtuigd van de oneindige vermenigvuldiger die kan ontstaan. Niet alleen meedenken, maar vooral ook meedoen!

1 opmerking:

  1. Tof initiatief! Graag nodig ik jullie uit voor een symposion rond leegstand vastgoed en 'burgerinitiatieven' dat op 27 oktober wordt georganiseerd. Via welk e-mailadres kan ik jullie bereiken?

    Groet,
    janneke@buurtflirt.nl

    BeantwoordenVerwijderen